Sven Gustafsson

sven Gustafsson

“Min förhoppning och ambition är att berätta historier som bidrar till att göra vår kommun än mer attraktiv och att få fler att upptäcka vilken mångfald och livskvalitet som finns här.”

Om mig

Att vara genuin är bland det bästa omdömet man kan få tycker jag. Kanske särskilt i dessa tider. Att beskriva någon som genuin betyder för mig, att vara äkta, ärlig, tydlig och enkel att förstå. Det ger också möjligheten att ha en långvarig relation.

Jag heter Sven Gustafsson, är född 1963 och båda mina föräldrar, Hans och Britt, gav mig en trygg och kärleksfull uppväxt. De hade båda sin rötter i Landfjärden och från flera andra platser runtom i kommunen. 1961 köpte de en tomt och på den byggde de först en liten stuga på knappt 30 kvm, sedan i skiftet 70/80-tal ett större hus på samma tomt. Farfar Hjalmar som var snickare på Häringe hjälpte till med båda husen. Planka för planka och spik för spik.

Fastrar, farbröder och en massa andra runtomkring oss i familjen, hade historier fr trakterna som jag hört sedan barnsben, och jag bär dessa historier med mig. Bär liksom deras historier vidare och jag känner en otroligt stark identitet med dem och Nynäshamn.

Nynäshamn bär på många historier men de allra flesta är okända för flertalet av oss som lever här. Jag gillar historier och ser sammanhang mellan historia, historier, engagemang och samhällsbyggnad. Vad är det som gör att vi valt att bo där vi bor ? Vad får oss att trivas på den plats vi valt ?

Ett fungerande samhälle bygger på att människor som bor där på olika sätt berättar historier för varandra. Det är från folk i vår närhet som sanningar hämtas, inte från reklambyrån som skriver en snärtig slogan. Det läser vi av som bor här, och avfärdar om den inte känns äkta eller naturligt.

I drygt 25 år har jag haft förmånen att få arbeta och samordna människor vars arbetsgivare haft för avsikt att förbättra sina lokaler. Alltid utifrån ett oberoende och med deras bästa för ögonen. Uppdragen har alltid handlat om att sätta sig in i hur saker och ting kan förbättras. För att lyckas måste man fråga de anställda vad som kan göras bättre. Inga enkäter kan ersätta ett samtal. Mitt mantra har därför alltid varit ” Förankra innan du förändrar” och det har jag alltid med som en del av mitt mindset.

Genom Hitta Nynäshamn vill jag ta del av erfarenheter och historier som finns runtomkring i Nynäshamn. Jag vill berätta mina och andras historier på Hitta Nynäshamn. Från de allra yngsta till de äldsta. Från småföretagare till föreningar och helt enkelt från vanligt folk som bor lever och arbetar i Nynäshamn.

Min förhoppning och ambition är att berätta historier som bidrar till att göra vår kommun än mer attraktiv och att få fler att upptäcka vilken mångfald och livskvalitet som finns här.

Tillsvidare
Allt gott
Sven Gustafsson

Artiklar av Sven Gustafsson

Kom och träffa Fru Jenny!

Från början var hon kock och hade tankar om att starta företag och göra matlådor till stressade människor med ont om tid, men det skulle kräva alltför mycket, så det blev till att baka kakor. Och göra sylt. Hembakat, småskaligt och närodlat är hennes ledord.”

Läs mer »
Sven's Leksaker 1989 Photo: Torbjörn Carlsson, Nynäshamns bildarkiv

Sven’s Leksaker nu ”fine dining”

“Pratat runt lite med vänner i Nynäshamn om Torget Brasserie och Bar och många undrar var det ligger. Stadskärnan säger jag, fortfarande svårt placera….. Säger jag gamla Svens Leksaker så vet däremot alla vart det ligger.”

Läs mer »

Körunda – take a walk

“Den sista vägen från Ösmo fram till idylliska Körunda är nästan overkligt vacker där den slingrar sig fram. Och platsen är värd att uppmärksamma lite extra. Stanna till och strunta i alla golfare för en stund, här finns nämligen mycket mer än golf.”

Läs mer »
Rik på sjövett i Nynäshamn

Rik på Sjövett i Nynäshamn

“Man får vänner i olika åldrar, man får lära sig att njuta av all sorts väder och vi som bor i Nynäshamn har sååå mycket vatten omkring oss att det är lätt att komma ut.”

Läs mer »

Kontakta Sven

Hör gärna av dig med frågor eller kanske du vill ta ett möte? Jag kommer gärna ut till er, och få lära känna både dig och din organisation. 

+46730500000

sven@hittanynashamn.se