Rik på sjövett i Nynäshamn

Rik på Sjövett i Nynäshamn

"Man får vänner i olika åldrar, man får lära sig att njuta av all sorts väder och vi som bor i Nynäshamn har sååå mycket vatten omkring oss att det är lätt att komma ut."

Läste en inspirerande artikel nyligen i tidskriften Båtliv 4/2020 av Kristina Hedström som arbetar med barn- och ungdomsfrågor för Svenska Seglarförbundet.

Hon beskriver bla att många ungdomar vill träna, utvecklas och må bra. Idrotten och inte minst den som handlar om vatten skapar en rad positiva effekter för livet. Man får vänner i olika åldrar, man får lära sig att njuta av all sorts väder och vi som bor i Nynäshamn har sååå mycket vatten omkring oss att det är lätt att komma ut.

Vad gör man på sjön då ? Segling, motorbåt, roddbåt, surfing, dykning, paddling är några alternativ och det finns garanterat något nytt du ännu inte provat på. Många som besöker Nynäshamn ser ju oss som livsnjutare, wow vad lätt det är att göra något kul.

Vi har flera mycket välskötta båtklubbar. Ösmo båtklubb i Landfjärden och Nynäshamns Segelsällskap nere vid Strandvägen 26. Dessutom har nyöppnade Marine Store i Nynäshamn massor av båtar och marina produkter som lockar oss till vattnet.

Så, nu när sommaren är här, varför inte bekanta dig med vår vackra skärgård. Prata med grannen eller en gammal kompis och ta dig ut på vattnet. Ofta besitter de erfarna mycket kunskap om vad sjövett är. Sunt förnuft att hålla uppsikt och vara trevlig kommer man långt på. Att komma ut på havet är ofta en känsla av lyx, och vi som bor nära havet kan känna oss rika varje dag. Nynäshamn är en fantastisk plats, vid stranden, även för en picknick med lite godsaker. 

Tips! Ni kan enkelt beställa  lite extra lyx Takeaway från tex Torget Brasserie & Bar  eller  Flamenco Tapas Restaurang

Aline Varre

Aline Varre

Grundare av Hitta Nynäshamn

Dela gärna denna artikeln:

Mer Nyheter

Vad vill du uppleva idag?

Lokala Företag