Johan Hagman

Johan Hagman

“Vi myntade ordet “Framstegskultur” som beskriver viljan att göra framsteg tillsammans. Att låta sig själv inspireras lika starkt som att vilja eller våga inspirera andra”

Om mig

Beväpnad med en uppväxt i norra sorunda, en passion för att inspirera och min dator står jag precis som Ronja Rövardotter och avfyrar vårskrik på vårskrik. Jag är genuint så otroligt tacksam för att få leva och verka här i den här kommunen just nu och jag hoppas det kan smitta av sig på DIG.

Jag är Johan Hagman, en man som vid tillfällen beskrivits som aggressivt positiv från Frölunda i norra Sorunda och jag har fått privilegiet att få skriva texter, artiklar och krönikor för Hitta Nynäshamn. Just att leta tillfället, det halvfulla glaset eller bara att välja glädje är något som blivit en del av mig och format mitt liv de sista åren. Det resulterade i att jag tillsammans med vänner grundade företaget First Light som har kommit att bli en förlängning av mycket av det jag står för.

Vi myntade ordet “Framstegskultur” som beskriver viljan att göra framsteg tillsammans. Att låta sig själv inspireras lika starkt som att vilja eller våga inspirera andra – därav företagets slogan “be the light that guides”. Ta ett steg framåt och bjud andra till att göra detsamma, växa tillsammans och göra framsteg tillsammans.

Jag ser verkligen fram emot att få skriva om, se och träffa flera otroliga människor i min närhet och bjuder in dig till att se Nynäshamns kommun och världen genom mina ibland rosafärgade men även ärliga glasögon. 

 

Johan Hagman

Artiklar av Johan Hagman

Sol, bad och knytpunkter

“För mig var Rangsta Grekland, Turkiet, Bulgarien, Thailand eller vad jag än ville. Här fanns i mina ögon exakt samma saker som du stötte på utomlands. Havet, ja det fanns här med. Sanden, ja du..även den fanns här med. Skog och grönskan? Absolut, jag har ju redan berättat om grässlänten där vi var herrarna på täppan.”

Läs mer »

Landkrabban och horisonten

“Sluta nu, du kan ju inte sitta och skriva att du aktivt tagit avstånd till sjölivet en dag och en annan påstå att du känner havet kalla!? Tydligen kan jag det. Tydligen får man ändra uppfattning, se saker på nya sätt och våga ifrågasätta det man en gång trott på.”

Läs mer »

Den osjungne hjälten

“Tack till dig som gjorde de dagarna möjliga då, tack till dig som gör de dagarna möjliga nu. Tack till dig som ställer upp för andra på bekostnad av dig och din tid och tack till dig som ser värdet i att åstadkomma något tillsammans. “

Läs mer »

Kontakta Johan

Hör gärna av dig med frågor eller kanske du vill ta ett möte? Jag kommer gärna ut till er, och få lära känna både dig och din organisation. 

+46762255985

johan@hittanynashamn.se