Johan Hagman

Johan Hagman

”Vi myntade ordet “Framstegskultur” som beskriver viljan att göra framsteg tillsammans. Att låta sig själv inspireras lika starkt som att vilja eller våga inspirera andra”

Om mig

Beväpnad med en uppväxt i norra sorunda, en passion för att inspirera och min dator står jag precis som Ronja Rövardotter och avfyrar vårskrik på vårskrik. Jag är genuint så otroligt tacksam för att få leva och verka här i den här kommunen just nu och jag hoppas det kan smitta av sig på DIG.

Jag är Johan Hagman, en man som vid tillfällen beskrivits som aggressivt positiv från Frölunda i norra Sorunda och jag har fått privilegiet att få skriva texter, artiklar och krönikor för Hitta Nynäshamn. Just att leta tillfället, det halvfulla glaset eller bara att välja glädje är något som blivit en del av mig och format mitt liv de sista åren. Det resulterade i att jag tillsammans med vänner grundade företaget First Light som har kommit att bli en förlängning av mycket av det jag står för.

Vi myntade ordet “Framstegskultur” som beskriver viljan att göra framsteg tillsammans. Att låta sig själv inspireras lika starkt som att vilja eller våga inspirera andra – därav företagets slogan “be the light that guides”. Ta ett steg framåt och bjud andra till att göra detsamma, växa tillsammans och göra framsteg tillsammans.

Jag ser verkligen fram emot att få skriva om, se och träffa flera otroliga människor i min närhet och bjuder in dig till att se Nynäshamns kommun och världen genom mina ibland rosafärgade men även ärliga glasögon. 

 

Johan Hagman

Artiklar av Johan Hagman

Tvätta händerna, håll avstånd och glöm inte att röra på dig

”I slutet av november presenterade WHO sina nya riktlinjer för fysisk rörelse där de slår fast att även “viss rörelse är bättre än ingen rörelse” och flera nya hälsofördelar som bättre mental hälsa och mer kvalitativ sömn läggs till en redan lång lista.

Vår egen lokala Friskis & Svettisförening i form av Yvonne Björnén (VD) Lisbeth Odenhammar (Ordförande) skriver tillsammans med generalsekreterare Susanne Jidesten om just det i ett rykande färskt uttalande.”

Läs mer »

Förändring är en ynnest

”Det okända är skrämmande. Lika skrämmande som det kända är säkert och den där gnagande känslan i magen, oron och kallsvettningarna innan man tar steget – det är din egen kropp som med näbbar och klor försöker hålla dig säker.”

Läs mer »

Det här är vad det handlar om!

”Det gjorde ont, väldigt ont. Både i målvaktens ansikte men även i mitt och antagligen alla andra vuxnas hjärtan. Innan någon hann fram till pojken som satt på knä på mållinjen hände dock något. Något som kom att sätta prägel på resten av eftermiddagen i Ösmo.”

Läs mer »
Johan Hagman

Du, Jag och Nynäshamn

”Att bo i en mindre ort, med ett mindre nätverk är ingen svaghet. Inte om man vill ta sig framåt,

utvecklas och göra framsteg. Det är just DET uttrycket “framstegskultur” handlar om. Konceptet och tanken vi på First Light brinner för; Inspiration i framsteg och framsteg ur inspiration. Jag talar om det dagligen och kommer fortsätta göra det.”

Läs mer »

Kontakta Johan

Hör gärna av dig med frågor eller kanske du vill ta ett möte? Jag kommer gärna ut till er, och få lära känna både dig och din organisation. 

+46762255985

johan@hittanynashamn.se