Senaste Nytt

Aline Varre

Hitta Nynäshamn Nyheter

24 jan 2023

Aline Varre berättar om Hitta Nynäshamn

Aline Varre berättar om Hitta Nynäshamn, den lokala guiden som hon byggde 2018. En kostnadsfri möjlighet för lokala företag att synas.

Hitta Nynäshamn

Företags Nyheter, Hitta Nynäshamn Nyheter

11 mar 2022

Meyer Inredning & Produktion har flyttat till Sorunda

Aline Varre

Förenings Nyheter, Hitta Nynäshamn Nyheter, Inspiration

30 apr 2021

Genuin Båtklubb som värderar kamratskap

"Håkan berättar att det funnits personer med ideer om att utveckla klubben med en massa runt båtlivet, men man har beslutat att vara en genuin båtklubb, och det är så medlemmarna vill ha det. Genuint och äkta båtliv kan man säga."

Sven Gustafsson

Förenings Nyheter

21 dec 2020

Lojalitet är vackert

"Tanken växte fram och andra kompisar och boende tyckte det var en bra idé, så det fick bli så. Varför kan inte en fotbollstränare sitta och lära ut, inspirera och leda en träning ? Idag är klubben ansluten till Svenska Fotbollsförbundet, och det är en rad saker som måste planeras och genomföras."

Sven Gustafsson

Företags Nyheter

18 dec 2020

Tvätta händerna, håll avstånd och glöm inte att röra på dig

"I slutet av november presenterade WHO sina nya riktlinjer för fysisk rörelse där de slår fast att även “viss rörelse är bättre än ingen rörelse” och flera nya hälsofördelar som bättre mental hälsa och mer kvalitativ sömn läggs till en redan lång lista. Vår egen lokala Friskis & Svettisförening i form av Yvonne Björnén (VD) Lisbeth Odenhammar (Ordförande) skriver tillsammans med generalsekreterare Susanne Jidesten om just det i ett rykande färskt uttalande."

Johan Hagman

Julrunda Muskö

Företags Nyheter, Inspiration

18 nov 2020

Julrunda Muskö 28 & 29 Nov

"På Muskö har det arrangerats julmarknader lite varstans genom åren. I skolan, på Ludvigsbergs herrgård, vid sjökrogen, Björkdals gård och de senaste åren på Arbottna. Men i år har ett flertal lokala företagare valt att göra annorlunda, med ett arrangemang som går under namnet Julrundan på Muskö, som I coronavirusets spår sprids ut till flera olika platser på ön."

Sven Gustafsson

Inspiration

6 nov 2020

Förändring är en ynnest

"Det okända är skrämmande. Lika skrämmande som det kända är säkert och den där gnagande känslan i magen, oron och kallsvettningarna innan man tar steget - det är din egen kropp som med näbbar och klor försöker hålla dig säker."

Johan Hagman

Företags Nyheter, Inspiration

17 okt 2020

Niklas är en visionär som inspirerar genom Muskö Sjökrog.

"Niklas hade bilden klar för sig. Renovera, bygga ut och regelbundet sätta nya mål var en del av idén och filosofin. En viktig komponent var lagspelet och betydelsen av ett samarbete. Att bygga upp och utveckla en bra stämning bland personal och gäster var centralt för Niklas."

Sven Gustafsson

Förenings Nyheter, Inspiration

9 okt 2020

Det här är vad det handlar om!

"Det gjorde ont, väldigt ont. Både i målvaktens ansikte men även i mitt och antagligen alla andra vuxnas hjärtan. Innan någon hann fram till pojken som satt på knä på mållinjen hände dock något. Något som kom att sätta prägel på resten av eftermiddagen i Ösmo."

Johan Hagman

Företags Nyheter, Inspiration

5 okt 2020

Kom och träffa Fru Jenny!

Från början var hon kock och hade tankar om att starta företag och göra matlådor till stressade människor med ont om tid, men det skulle kräva alltför mycket, så det blev till att baka kakor. Och göra sylt. Hembakat, småskaligt och närodlat är hennes ledord."

Sven Gustafsson

Nynäshamnare, Härliga Historier

19 sep 2020

Ett möte i Ösmo med 334 musikaliska år eller Nynäshamns ”Beach boys”

Vinylkompaniet vill sprida sångglädje och ge känslan av att vara en enda stor familj. De spelar musik som är kommersiell, glad och lättsmält men tar också emot önskelåtar vid olika spelningar. De gillar att publiken gärna dansar och sjunger med när de är ute och spelar."

Alice Ahlstedt

Sven's Leksaker 1989 Photo: Torbjörn Carlsson, Nynäshamns bildarkiv

Företags Nyheter

11 sep 2020

Sven’s Leksaker nu ”fine dining”

"Pratat runt lite med vänner i Nynäshamn om Torget Brasserie och Bar och många undrar var det ligger. Stadskärnan säger jag, fortfarande svårt placera..... Säger jag gamla Svens Leksaker så vet däremot alla vart det ligger."

Sven Gustafsson