Körunda – take a walk

"Den sista vägen från Ösmo fram till idylliska Körunda är nästan overkligt vacker där den slingrar sig fram. Och platsen är värd att uppmärksamma lite extra. Stanna till och strunta i alla golfare för en stund, här finns nämligen mycket mer än golf."
Körunda
Redan innan du är framme blir du sugen.
Den sista vägen från Ösmo fram till idylliska Körunda är nästan overkligt vacker där den slingrar sig fram. Och platsen är värd att uppmärksamma lite extra. Stanna till och strunta i alla golfare för en stund, här finns nämligen mycket mer än golf.
 
Lotta Wahlstedt har sedan drygt 10 år tillbaka drivit verksamheten med stilsäker och långsiktigt engagemang. Det är en kreativ och bestämd vd som vet vad hon vill och skapar engagemang runt sina visioner, drömmar och idéer. Jag har själv spelat golf i många år och på många banor men den omgivning som bäddar in anläggningen är utöver det vanliga.
 
För många Stockholmare är Körunda bara golf, men jag tycker det är något annat. En magisk plats där du absolut inte behöver lira golf.
 
Körunda Oasen
 
För mig är Körunda en oas. En grymt fin utgångspunkt för en promenad runt sjön eller en tur på längdskidor eller kanske låna en cykel. Eller gå rakt till spa-anläggningen.
 
Har ätit här flera gånger och maten är alltid vällagad och god. Köket har heller inte bara slängt fram maten, de dukar upp för fest känns det som.
Sedan personalen. Bemötandet från de som jobbar inkluderar nästan alltid ett leende trots att jag inte är någon kändis. Blir glad bara av att tänka på det.
 
Så för dig som tror att det bara ör för golfare. Åk dit och prova själv, ät en långsam och lugn lunch, sedan är jag säker på att du planerar in ett nytt besök igen.
 
Varför inte på cykel ? Du kan starta nästan överallt i vår kommun och ha Körunda som ett stop på din rundtur. Äta middag, vila ut i spa-avdelningen. Och övernatta, vakna och äta en bra frukost innan du trampar hemåt igen. Bra mat och lite lätt rörelse är en bra kombo.
 
Njut på hemmaplan året runt.
 
Hälsningar, Sven Gustafsson
Aline Varre

Aline Varre

Grundare av Hitta Nynäshamn

Dela gärna denna artikeln:

Vad vill du uppleva idag?

Lokala Företag