Torö Stenstrand

Torö Stenstrand

Surfare eller inte… Torö Stenstrand är värt ett besök! Stranden besöks året runt av badare, ornitologer, vågsurfare, kitare, paddlare och barnfamiljer på söndagspromenad. Men det är sen höst och tidig vinter som är högsäsong. Det är då Torö lågtrycken pumpar in från syd och sydväst. Lågtrycken tillsammans med Landsortsdjupets stora djup och de stora vattenytorna som vinden kan påverka skapar dyningar som närmare land och på uppgrundande vatten blir till berg av brytande surfbara vågor. Är det riktigt fina förhållanden kan det vara full aktivitet en vanlig vardagsmorgon. Surfare som passar på att få en timme eller två i vattnet innan jobbet i storstan väntar.

Sydvästliga lågtryck på hösten betyder ofta mulet, regnigt, blåsigt och några få plusgrader. Känns ganska långt från de surffilmer man ser från mer exotiska delar av världen, eller också är det just vår vintriga surf som är exotisk. Så räkna inte med att sitta och gassa i solen. Kylan tillsammans med vinden gör att dunjackan tjockmössan och ullvantarna gärna får följa med, tillsammans med termosen.

Promenadstråket längs stranden är aningen begränsat då många hus ligger nära eller direkt på stranden. Bäst är promenaden runt udden på Ören längst västerut på stranden. Här gäller en fin balans mellan stranskydd, allemansrätt och de boendes rätt till privatliv. Men det är tillåtet att promenera längs stranden.

Bild:

Patric Lillhannus

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Lokala Företag.