Ridutbildning - Eriksdals Islandshästar

Ridutbildning - Eriksdals Islandshästar

Varför Eriksdal?

Vanliga kommentarer från rideleverna är att det råder ett lugn på gården som får dem att stressa av, att de lär sig mycket både om ridning och om häst i allmänhet och att hästarna är snälla och väluppfostrade.

Ridning kan delas in under tre rubriker som alla spelar roll för hur väl samspelet med hästen blir; kommunikation, balans och naturens lagar. Det är instruktörens roll att hjälpa eleven att få kunskap och färdigheter inom dessa områden och att hjälpa eleven att felsöka när någonting brister.

Det finns två olika huvudfokus i hästverksamheten på Eriksdal. Det första är att undervisningen aldrig få ske på bekostnad av hästarnas välbefinnande. Hästen kan inte själv välja att byta stall om den inte trivs med jobbet. Det andra är att ryttarens säkerhet är A och O. Som tur är är dessa två fokus högst förenliga. Om ryttaren lär sig mycket om hästen, kan hantera den rätt och övar upp en bra sits och balans blir det både säkert för ryttaren och trevligt för hästen. Alla våra hästar är försäkrade i Agria. Försäkringen täcker alla som rider och hanterar dem.

Både Fenella och Magnus, har länge arbetat med människor och har en gedigen bakgrund och utbildning i olika ledarskapspositioner. Vi kan mer än ”bara” häst.

På väg till stallet kan vi lova vackra vyer och nästan garantera rådjurssafari. Här är tyst, sällan hörs motorljud oftare tuppar eller ugglor. Molnfria kvällar ser man miljoner stjärnor ovanför ridbanan. Hela området är stressfritt.

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Lokala Företag.