Alla Bada

Visar Bada 1-20 av 21
 •   Favorit

  Nåttarö

  Det finns två saker som skiljer Nåttarö från flertalet andra öar i Stockholms skärgård. Det ena är den prydliga campingen som i drygt femtio år utgjort sommarnöje för hundratals människor. I prydliga rader mellan bergknallarna står hustälten uppställda, innovativt och välordnat, med gott om utrymme för personliga lösningar. Det andra är Nåttarös många fina sandstränder. Stigen från ångbåtsbryggan rakt över den flacka ön, genom ekdungar och tallskog, till Storsand, är vältrampad. Där skogen öppnar sig möts besökaren av mjuka sanddyner, en doft av tång och en vidsträckt horisont. Med flera mindre sandstränder som kompletterar utbudet. Nåttarö är också ett av länets första marina naturreservat, med grunda vikar och en artrik undervattensvegetation. Invid ångbåtsbryggan anlades 2009 Stockholms första snorkelled, på vattenytan markerad av gula bojor, under ytan berättar skyltar om livet i vattnet. Läs mer på Skärgårdsstiftelsens webbplats.

 •   Favorit

  Ösmo Simhall

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Här finns tre olika bassänger som passar alla åldrar. En 25 meters bassäng med fem banor. Temperaturen i bassängen är 28 grader. En mellanbassäng och en småbarnsbassäng som har 31 grader. Hela anläggningen är handikappanpassad med bland annat bassänglift och hiss till gymmet.

 •   Favorit

  Torö Stenstrand

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Full aktivitet den kalla årstiden! Surfare eller inte… Torö Stenstrand är värt ett besök! Stranden besöks året runt av badare, ornitologer, vågsurfare, kitare, paddlare och barnfamiljer på söndagspromenad. Men det är sen höst och tidig vinter som är högsäsong. Det är då Torö lågtrycken pumpar in från syd och sydväst. Lågtrycken tillsammans med Landsortsdjupets stora djup och de stora vattenytorna som vinden kan påverka skapar dyningar som närmare land och på uppgrundande vatten blir till berg av brytande surfbara vågor. Är det riktigt fina förhållanden kan det vara full aktivitet en vanlig vardagsmorgon. Surfare som passar på att få en timme eller två i vattnet innan jobbet i storstan väntar. Sydvästliga lågtryck på hösten betyder ofta mulet, regnigt, blåsigt och några få plusgrader. Känns ganska långt från de surffilmer man ser från mer exotiska delar av världen, eller också är det just vår vintriga surf som är exotisk. Så räkna inte med att sitta och gassa i solen. Kylan tillsammans med vinden gör att dunjackan tjockmössan och ullvantarna gärna får följa med, tillsammans med termosen. Promenadstråket längs stranden är aningen begränsat då många hus ligger nära eller direkt på stranden. Bäst är promenaden runt udden på Ören längst västerut på Läs mer [...]

 •   Favorit

  Rangsta

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Här badar du i Grimstaviken. Rangsta är Sorundas havsbadspärla. Här finns bryggor, ett litet hopptorn och både sand, gräs och lekplats. Till badet kommer du lättast med bil eller cykel. Sväng av Lisövägen mot Rangsta, nära Porthus. Det går också att gå från bussen. Hoppa av vid Rangsta/Porthus.   Perfekt plats för personer med funktionshinder. Man kan tex rulla en rullstol hela vägen ut i vattnet.   För de med små barn är det en perfekt strand att vistas på. Det är grunt och finns toaletter.

 •   Favorit

  Nickstabadet

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Nickstabadet är ett traditionellt havsbad och ligger vid den fina Nickstaviken. Här finns en stor, långgrund sandstrand och härliga gräsytor. Badet är till för allmänheten och sköts av Nynäshamns kommun. Badvakter finns ej. Hopptornet har avsatserna 3, 7 och 10 meter.

 •   Favorit

  Rassa Vikar – Käringboda

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  RASSA VIKAR (KÄRINGBODA) BUSS Pendeltåg från Stockholm till Nynäshamn vidare med SL buss 848 eller 852 till hållplats Järflottavägen, ca 1 km norr om reservatsgränsen. Stockholms Lokaltrafik BIL Nynäsvägen väg 73, avfart mot Torö-Herrhamra, vidare 2,7 km mot Nynäshamn N, avfart mot Herrhamra-Stora Vika, skyltad avfart till Käringboda naturreservat efter 1,6 km. Platsen för badplatsen är inte helt korrekt. Återkom gärna med rätt adress

 •   Favorit

  Drottningviken

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Drottningviken är det vackraste med skärgårdsanknytning som kan visas upp på fastlandet. Här är klipporna skönt rundade och här hittar man lätt sin egen skreva att sola i. Vattnet är inte kommunens varmaste men den obrutna horisonten brukar skyla över detta faktum. Strandvägen/Ringvägen är ett populärt vandringsstråk för Nynäshamnarna. Och det är till fots, på inlines eller på cykel du bäst upplever naturen här.

 •   Favorit

  Skvallerhamn

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Platser lämpliga för bad finns runt hela Järflotta, främst vid Södra Sand och i Sågviken. Nordöstra delen av Järflotta är privatägd och ej tillgänglig för bad. Järflotta och Gunnarsternarna saknar reguljär båttrafik och går enbart att nå med egen båt eller taxibåt.

 •   Favorit

  Grindsjön

  Kategori: Aktiviteter och Bada

  Detta Djup, vacker sjö belägen i Sorundas skog. Djupt in i Sorunda ligger den vackra skogssjön Grindsjön. Här är vattnet spegelklart och uppfriskande. På den mest populära badplatsen kan hela familjen bada ifrån stadiga bryggor, sola i gröna gräset eller ta en liten simtur till flotten. Du kan även hitta små egna favoritställen om du ger dig ut på badplatsjakt. Berätta gärna själv om din upplevelse av Grindsjön.

Visar Bada 1-20 av 21