Sven Gustafsson

sven Gustafsson

”Min förhoppning och ambition är att berätta historier som bidrar till att göra vår kommun än mer attraktiv och att få fler att upptäcka vilken mångfald och livskvalitet som finns här.”

Om mig

Att vara genuin är bland det bästa omdömet man kan få tycker jag. Kanske särskilt i dessa tider. Att beskriva någon som genuin betyder för mig, att vara äkta, ärlig, tydlig och enkel att förstå. Det ger också möjligheten att ha en långvarig relation.

Jag heter Sven Gustafsson, är född 1963 och båda mina föräldrar, Hans och Britt, gav mig en trygg och kärleksfull uppväxt. De hade båda sin rötter i Landfjärden och från flera andra platser runtom i kommunen. 1961 köpte de en tomt och på den byggde de först en liten stuga på knappt 30 kvm, sedan i skiftet 70/80-tal ett större hus på samma tomt. Farfar Hjalmar som var snickare på Häringe hjälpte till med båda husen. Planka för planka och spik för spik.

Fastrar, farbröder och en massa andra runtomkring oss i familjen, hade historier fr trakterna som jag hört sedan barnsben, och jag bär dessa historier med mig. Bär liksom deras historier vidare och jag känner en otroligt stark identitet med dem och Nynäshamn.

Nynäshamn bär på många historier men de allra flesta är okända för flertalet av oss som lever här. Jag gillar historier och ser sammanhang mellan historia, historier, engagemang och samhällsbyggnad. Vad är det som gör att vi valt att bo där vi bor ? Vad får oss att trivas på den plats vi valt ?

Ett fungerande samhälle bygger på att människor som bor där på olika sätt berättar historier för varandra. Det är från folk i vår närhet som sanningar hämtas, inte från reklambyrån som skriver en snärtig slogan. Det läser vi av som bor här, och avfärdar om den inte känns äkta eller naturligt.

I drygt 25 år har jag haft förmånen att få arbeta och samordna människor vars arbetsgivare haft för avsikt att förbättra sina lokaler. Alltid utifrån ett oberoende och med deras bästa för ögonen. Uppdragen har alltid handlat om att sätta sig in i hur saker och ting kan förbättras. För att lyckas måste man fråga de anställda vad som kan göras bättre. Inga enkäter kan ersätta ett samtal. Mitt mantra har därför alltid varit ” Förankra innan du förändrar” och det har jag alltid med som en del av mitt mindset.

Genom Hitta Nynäshamn vill jag ta del av erfarenheter och historier som finns runtomkring i Nynäshamn. Jag vill berätta mina och andras historier på Hitta Nynäshamn. Från de allra yngsta till de äldsta. Från småföretagare till föreningar och helt enkelt från vanligt folk som bor lever och arbetar i Nynäshamn.

Min förhoppning och ambition är att berätta historier som bidrar till att göra vår kommun än mer attraktiv och att få fler att upptäcka vilken mångfald och livskvalitet som finns här.

Tillsvidare
Allt gott
Sven Gustafsson

Artiklar av Sven Gustafsson

Genuin Båtklubb som värderar kamratskap

”Håkan berättar att det funnits personer med ideer om att utveckla klubben med en massa runt båtlivet, men man har beslutat att vara en genuin båtklubb, och det är så medlemmarna vill ha det. Genuint och äkta båtliv kan man säga.”

Läs mer »

Lojalitet är vackert

”Tanken växte fram och andra kompisar och boende tyckte det var en bra idé, så det fick bli så. Varför kan inte en fotbollstränare sitta och lära ut, inspirera och leda en träning ? Idag är klubben ansluten till Svenska Fotbollsförbundet, och det är en rad saker som måste planeras och genomföras.”

Läs mer »
Julrunda Muskö

Julrunda Muskö 28 & 29 Nov

”På Muskö har det arrangerats julmarknader lite varstans genom åren. I skolan, på Ludvigsbergs herrgård, vid sjökrogen, Björkdals gård och de senaste åren på Arbottna. Men i år har ett flertal lokala företagare valt att göra annorlunda, med ett arrangemang som går under namnet Julrundan på Muskö, som I coronavirusets spår sprids ut till flera olika platser på ön.”

Läs mer »

Kontakta Sven

Hör gärna av dig med frågor eller kanske du vill ta ett möte? Jag kommer gärna ut till er, och få lära känna både dig och din organisation. 

+46730500000

sven@hittanynashamn.se