Ösmo Fotboll mottar en fana.

"Vi är stolta över att ha fått motta fanan och ytterligare en bekräftelse på allt arbete och engagemang som vi lägger ner och att vi arbetar med en tydlig verksamhetsidé, Ösmo fotboll är en breddförening där vi vill att så många som möjligt, så länge som möjligt ska kunna vara med och spela fotboll säger Pernilla Gefvert, ordförande i Ösmo GIF FK."

Ösmo Fotboll kan med stor stolthet meddela att vi mottagit en fana av Stiftelsen Sveriges Nationaldag 6 juni 2020, då Ösmo Fotboll i år fyller 85 år. Stiftelsen Sveriges Nationaldag har delat ut flaggor och fanor sedan 1918.

Ösmo Fotboll bedriver en bredd i sin fotbollsverksamhet för alla åldrar, pojkar och flickor och målet är att med Glädje, Respekt, Långsiktighet och med Engagemang fortsätta fotbollsverksamheten så länge som möjligt.

På grund av rådande pandemi blir det ej sedvanlig traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm den 6 juni och mottagande av fanan av Hans Majestät Konungen. Fanan har skickats ut till vår förening och vi kommer med stolthet att sätta upp den synligt på vår idrottsplats.

Vi är stolta över att ha fått motta fanan och ytterligare en bekräftelse på allt arbete och engagemang som vi lägger ner och att vi arbetar med en tydlig verksamhetsidé, Ösmo fotboll är en breddförening där vi vill att så många som möjligt, så länge som möjligt ska kunna vara med och spela fotboll säger Pernilla Gefvert, ordförande i Ösmo GIF FK.

Det är styrelsen för Stiftelsen Sveriges Nationaldag som fattar beslut om tilldelning av fana. Beslutet fattas utan att specifika motiveringar lämnas för respektive mottagande förening/organisation.

  • Stiftelsen vill särskilt uppmärksamma föreningar som i sin verksamhet vänder sig till barn och ungdomar att ansöka om fanor, säger Martin Brothén, generalsekreterare för Stiftelsen Sveriges Nationaldag, i en kommentar.
  • Det är därför roligt att Ösmo GIF Fotbollsklubb, som en av Nynäshamns kommuns största idrottsföreningar med fler än 550 medlemmar varav ca 50 ledare, ansökt och får en fana att använda i sin verksamhet, fortsätter Martin Brothén, generalsekreterare i Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

För mer information

Tony Kullman
Vice Ordförande
Ösmo Fotboll,
0708-545 832

Aline Varre

Aline Varre

Grundare av Hitta Nynäshamn

Dela gärna denna artikeln:

Vad vill du uppleva idag?