Kom och träffa Fru Jenny!

Från början var hon kock och hade tankar om att starta företag och göra matlådor till stressade människor med ont om tid, men det skulle kräva alltför mycket, så det blev till att baka kakor. Och göra sylt. Hembakat, småskaligt och närodlat är hennes ledord."

Fru Jenny i Grödby är rikskänd och ofta med på fikastunden

Jag hade träffat en tjej som bakade kakor några gånger. Alltid i samband med någon företagsträff i Nynäshamn. Det var smaksatta små skorpor i fina små påsar och hon såg genuint snäll och trevlig ut. En sådan man vill prata lite med.

Det visade sig att hon är uppväxt i Skinnskatteberg och alltid känt sig hemma i mindre samhällen där man känner igen folk. Kärleken ledde till Bagarmossen och vidare till Grödby inte långt från Grindsjön. Där bor hon idag med sin familj och bakar kakor. Goda kakor. Från början var hon kock och hade tankar om att starta företag och göra matlådor till stressade människor med ont om tid, men det skulle kräva alltför mycket, så det blev till att baka kakor. Och göra sylt. Hembakat, småskaligt och närodlat är hennes ledord.

Hon startade verksamheten 2014 och inledde försäljningen med marknader runtom i Sverige, där hon fick kunder spridda från Kiruna till Malmö. Butiker runtom i landet som också gillar det småskaliga och genuina hantverket säljer idag Fru Jennys produkter. Idag sprids också mycket av informationen om henne gm sociala medier typ facebook, och via hemsidan www.frujenny.se som berättar om företaget och produkterna. Den mest avlägsna beställningen kom från Nya Zeeland. En tjej som ville beställa åt sin farmor i Nynäshamn. Så visst syns vi Nynäshamnare ute i den vida världen.

Testpanelen för bakverken var först familjen, men de tröttnade efter ett tag, så vänner och bekanta fick hjälpa till att skapa smaker och färger. Inspirationen hämtas från skogen och smaker som känns aktuella just för stunden.

Just nu ska produktionen inom kort flytta till ett större kök intill bostaden och det är en dröm som går i uppfyllelse. Innan jul ska köket vara igång. Det är inte meningen att ha en butik där men kanske en mindre ”Go-Throw” och för de som bor i närheten. Längre fram vill hon gärna ha en butik tex i Segersäng där henne produkter kan synas och köpas året runt. Och så anställa någon. I dessa Corona-tider har Jenny märkt en tydlig ökning från kunder i Nynäshamn så det finns en ljus framtid.

Vi avslutade vårt lilla samtal och lovade varandra en uppföljning senare. Glädjen, stoltheten och optimismen bär jag med mig från Jenny, den inspirerar mig och säkert många av er som läser detta.

Några snabba frågor

  1. Om du fick välja ett ord du vill ska förknippas med ditt företag, vilket skulle det vara ? Genuint.

  2. Hur skulle profilen på en anställd vara ? En person som gillar service, bor i närheten och att vår personkemi är bra. Gärna en lite äldre person, kanske en som tidigare arbetat i en skolbespisning.

  3. Har du någon bestämd uppfattning om hur din nya bagarstuga ska fungera ? Allt måste vara handgjort. Får aldrig bli industriproduktion.

  4. Har du tänkt ut något namn på Bagarstugan ? Njaaa, inte ännu, men maken tycker det kan kallas Häxans Hus…

Fru Jenny's Hantverk och Skafferi

För mer information eller kontakta Jenny
Aline Varre

Aline Varre

Grundare av Hitta Nynäshamn

Dela gärna denna artikeln:

Vad vill du uppleva idag?

Lokala Företag